Parlamentul a rămas fără căldură

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Clădirea Parlamentului nu este încălzită corespunzător, iar în interior este foarte frig, ceea ce l-a determinat pe președintele Senatului, Florin Cîțu, să ceară explicații.

Președintele Senatului spune că a solicitat explicații de la Camera Deputaților de unde a aflat că problema este la Primăria București.

Mesajul lui Florin Cîțu

„Să știți că în ultima zi am întrebat care este situația, mi s-a spus că în Parlament căldura vine de la Camera Deputaților, acolo este comanda. Am întrebat, mi s-a spus că nici acolo nu este problema, problema este la București... Nu este furnizată căldura în parametrii normali... nu cred că este vorba despre subvenții, vorbiți cu experții și cu primarul”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful Senatului a mai spus că nu a discutat cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, despre problema încălzirii clădirii Parlamentului.

„Primarul este susținut de bucureșteni, nu am vorbit cu primarul despre acest subiect”, a precizat Florin Cîțu, relatează Mediafax.

Cîţu: Reducerea temporară a TVA la gicacalorie poate să fie o măsură bună

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură "bună", dar este nevoie de o discuţie cu Comisia Europeană, deoarece reprezintă o scădere de venituri, scrie Agerpres.  

"Este o discuţie. O propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană, pentru că înseamnă reducerea de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. (...) Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere şi poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută", a afirmat Cîţu, la Senat.

Măsură propusă de Ministerul de Finanţe

El a precizat că această măsură a fost propusă de Ministerul de Finanţe.

"Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul pentru că înseamnă reducere de venituri, dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni", a completat Florin Cîţu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel