Paul Schrader a vrut să vizioneze filmul "Joker: Folie a Deux" şi a ieşit din sală după 15 minute

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

 Cineastul american Paul Schrader a mers la cinematograf pentru a viziona filmul "Joker: Folie a Deux", însă a rezistat doar aproximativ 15 de minute înainte de a decide că nu mai poate suporta şi a ieşit din sala de proiecţii, declarând că acest lungmetraj este "un musical cu adevărat foarte prost", informează revista Variety.

"Am văzut aproximativ 10 sau 15 minute din el", a dezvăluit Paul Schrader în timp ce stătea de vorbă cu Jeremy O. Harris pentru revista Interview. "Am ieşit din sală, am cumpărat ceva, m-am întors, am văzut alte 10 minute. A fost suficient", a adăugat el.

Cariera apreciată a cineastului Paul Schrader include scenarii scrise pentru mai multe filme, inclusiv pentru celebrul "Taxi Driver", care a fost o sursă principală de inspiraţie pentru primul film din seria "Joker", lansat în 2019. Cineastul american a spus că această continuare din 2024 este "un musical cu adevărat foarte prost".

"Nu-mi place niciunul dintre aceşti oameni", a adăugat el, vorbind despre Lady Gaga şi Joaquin Phoenix, protagoniştii filmului "Joker: Folie a Deux". "Nu-mi plac ca actori. Nu-mi plac ca personaje. Nu-mi place toată chestia asta. Adică, aceştia sunt oameni care, dacă ar veni la tine acasă, te-ai strecura afară pe uşa din spate", a adăugat el.

În timp ce nerăbdarea publicului s-a situat la cote înalte pentru "Joker: Folie a Deux" după succesul filmului din 2019, care a obţinut încasări de 1 miliard de dolari în box-office-ul mondial şi i-a adus lui Joaquin Phoenix premiul Oscar pentru cel mai bun actor, continuarea din 2024 a fost întâmpinată rapid cu recenzii negative după premiera sa mondială la Festivalul de Film de la Veneţia.

Noua peliculă a avut apoi parte de un debut dezamăgitor, obţinând încasări de 37 de milioane de dolari în box-office-ul nord-american după primul său weekend de proiecţii. Revista Variety raportează că acest sequel are şanse să îşi încheie parcursul în cinematografe cu încasări totale de aproximativ 210 milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce primul film "Joker" a încasat 248,4 milioane de dolari la nivel global după doar trei zile de la lansare.

În recenzia sa despre "Joker: Folie a Deux", criticul de film Owen Gleiberman de la revista Variety a scris: "Conceptul este îndrăzneţ, dar execuţia mai puţin, într-un film care face un pas înapoi în raport cu pericolul din 'Joker'. Distribuirea cântăreţei Lady Gaga a părut cu siguranţă promiţătoare, pentru ca ea este o actriţă grozavă şi a fost adusă pe Pământ (printre altele) pentru a face musicaluri. Însă Lady Gaga, care are o frumoasă prezenţă neforţată în 'Folie a Deux', este drastic subutilizată".

Filmul "Joker: Folie a Deux" continuă să ruleze în această perioadă în cinematografele din America de Nord, precum şi în alte zone ale lumii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel