Povestea versurilor celebrei piese "We Will Rock You" a trupei Queen

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical

În drumul lor rapid către succes, susținut și intensificat de impactul pozitiv al piesei "Bohemian Rhapsody", trupa Queen a lansat o altă melodie memorabilă, "We Will Rock You", care a devenit adesea imnul unor evenimente semnificative. Această piesă a fost compusă de chitaristul trupei, Brian May, și a fost inclusă pe albumul lor "Queen – News of the World", lansat în 1977, având o semnificație profundă.

Cu sunetele sale familiare ce se aud adesea în stadioane, acompaniate de bătăi ritmice de palme și aplauze, "We Will Rock You" s-a transformat într-un veritabil imn care a ieșit învingător în competiția cu alte piese memorabile și care a rezistat testului timpului. Dar care a fost sursa de inspirație pentru Brian May în crearea unei astfel de piese? Conform Metro.co.uk, această inspirație provine din aceeași sursă ca și cea care a inspirat solistul Freddie Mercury atunci când a scris piesa "We Are the Champions".

Chiar dacă nu erau conștienți unul de celălalt, amândoi au explorat aceeași temă și au avut un scop comun: să creeze piese care să adune mulțimile. Niciunul dintre compozitori nu a văzut această coincidență ca pe o competiție, dar în cele din urmă, ambele piese au devenit repere importante pentru trupă și au intrat automat într-o competiție internă pentru titlul de piesă rock emblematică, asociată cu Queen. Cu precizie, inspirația pentru aceste melodii a izvorât dintr-un concert susținut la Bingley Hall din Stafford, la 29 mai 1977.

La acest eveniment, trupa a interpretat setul lor de melodii, care includea și celebrul hit din 1975, "Bohemian Rhapsody". Pe măsură ce concertul se apropia de final, publicul a început să cânte la unison "You'll Never Walk Alone". Ulterior, Brian May a dezvăluit într-un interviu pentru Radio One: "Am fost complet uimiți și profund impresionați - a fost cu adevărat o experiență emoționantă, și cred că toate acestea sunt într-un fel conectate."

Apoi, într-un alt interviu acordat NPR, el a adăugat: "Publicul răspundea cu entuziasm și cânta împreună cu tot ce interpretam. Îmi amintesc că am discutat cu Freddie despre asta și i-am spus că, evident, nu putem concura cu asta. Trebuie să facă parte din spectacolul nostru și trebuie să ne bucurăm de faptul că oamenii vor să participe. Practic, totul a devenit acum un proces bidirecțional. Apoi ne-am privit unul pe celălalt și am spus: 'Hmmm! Cât de interesant!'"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel