Proprietarii Palatului Buckingham înainte de achiziția sa de către familia regală britanică

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Palatului Buckingham /Fotografie de la Roméo
Palatului Buckingham /Fotografie de la Roméo

De-a lungul ultimelor generații, Palatul Buckingham a fost reședința regilor și reginelor britanice. Cu toate acestea, privind în trecut, clădirea a avut cu totul alte proprietăți.

De-a lungul existenței monarhiei britanice, Palatul Buckingham a fost reședința oficială a familiei regale începând din 1837, o perioadă relativ scurtă. Înainte de aceasta, suveranii locuiau în alte locații, iar palatul avea alți proprietari. Dacă nu a fost construit de familia regală britanică, cine a fost proprietarul Palatului Buckingham?

La început, Palatul Buckingham era denumit "Casa Buckingham" și a fost achiziționat de John Sheffield, Ducele de Buckingham, în 1698. Acesta a fost finalizat în forma pe care o cunoaștem astăzi în anul 1705.

De la anul 1530 până la mijlocul secolului al XIX-lea, reședința regală oficială era Palatul St. James. Conform istoriei, primul monarh care a manifestat interes față de proprietatea situată lângă Râul Tyburn a fost William Cuceritorul, în secolul al XI-lea. Terenul respectiv aparținea călugărilor care locuiau în Westminster Abbey.

Înainte de construcția realizată de John Sheffield, pe o parte a palatului exista o structură construită încă din 1628, care era locuită de mai multe persoane. În prezent, Regele Charles al III-lea nu locuiește cu Regina Camilla în Palatul Buckingham, ci în Casa Clarence, însă utilizează clădirea ca sediu administrativ.

După construirea de către John Sheffield, Ducele de Buckingham, ceea ce vedem astăzi ca fiind reședința oficială a familiei regale britanice, mai mulți Duci de Buckingham au locuit acolo până în anul 1762, când Regele George al III-lea l-a achiziționat.

Inițial, Regele George al III-lea avea intenția de a transforma clădirea în locuința soției sale, Regina Charlotte, motiv pentru care a fost denumită "Casa Reginei". Succesorul său, George al IV-lea, a extins Palatul Buckingham în forma pe care o cunoaștem astăzi.

Succesorul lui George al IV-lea, William al IV-lea, a continuat lucrările de reabilitare, iar la un moment dat, clădirea Palatului Buckingham a găzduit parlamentul britanic, în urma distrugerii Parlamentului în incendiul din 1834.

Doar după urcarea pe tron a Reginei Victoria, Palatul Buckingham a devenit reședința regală oficială. De atunci, structura a fost supusă unor extensii și reamenajări. În prezent, cu cele câteva sute de încăperi și 80 de băi, Palatul Buckingham este o construcție impunătoare, demnă de un rege.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel