Unele gospodine folosesc muștar pentru a curăța vasele, iar altele îl pun în mașina de spălat.
Pare incredibil, dar cu ajutorul muștarului se pot elimina petele lăsate de fructele de pădure, iarbă și ciocolată, precum și de ulei sau produse cosmetice. De asemenea, muștarul poate restabili culoarea hainelor.
Unele țesături pot fi spălate cu muștar. În plus, muștarul elimină petele încăpățânate de pe haine.
Patru obiecte din bucătărie pe care le depozitezi greșit. Știi care sunt acestea?
Prima metodă îndepărtează petele. Veți avea nevoie de 1 pahar de muștar pudră, o lingură de amoniac și 10 litri de apă caldă. Se dizolvă muștarul în apă și se lasă 2-3 ore. Apoi turnați apa cu muștar într-un lighean cub apă caldă, adăugați o lingură de amoniac și puneți hainele murdare la înmuiat.
Nu aruncați covorașul uzat din baie. Cum îl puteți face din nou pufos și moale
A doua metodă albește hainele. Aveți nevoie de 2 linguri de muștar pudră și 2 litri de apă fierbinte. Amestecați și puneți hainele murdare în apă pentru 12 ore. Apoi spălați hainele în mașina de spălat, iar detergentul pe care îl veți folosi trebuie amestecat cu o lingură de pudră de muștar.
Vezi și.
Mirosul de mucegai din dulapuri și sertare este o problemă, cu care se confruntă mai multe persoane. Pe termen lung, această problemă poate deveni obositoare și enervantă.
Pentru a rezolva această situație, ar trebui să folosești câteva remedii de-ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.
De acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simți când deschizi dulapurile sau sertarele, te scapă zeci de metode. Dar unele remedii ale bunicii ți-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.
Să elimini rapid acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare te poate ajuta un ingredient pe care îl folosești întotdeauna în bucătărie. Vorbim despre rozmarin, o plantă aromatică, care îți va ușura sarcina.
Covoarele din casă vor fi ca noi, dacă vei folosi o racletă pentru ferestre. Iată ce trebuie să faci
Mai întâi, trebuie să golești dulapurile și sertarele. Scoate toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să speli bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali.
Șterge bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așează câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.
Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema.
Bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, te ajută să scapi de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități.
Ai nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Se ia un recipient adânc și amestecă în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplică amestecul rezultat pe haine și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl poți adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și porni un ciclu normal de spălare. Clătește apoi, hainele în mod normal și uscă-le într-un spațiu bine ventilat.
Pachete de orez. Dacă ai mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.
Ia 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Împarte orezul în pungi și adaugă uleiul esențial de lavandă. Așează apoi pungile în colțurile dulapului sau le poți agăța lângă haine. Pachetele cu orez trebuie înlocuite periodic pentru a menține camera fără mucegai și mirosuri neplăcute.
Suc de lămâie și sare de mare. Dacă detergentul de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele preferate, atunci trebuie să-l completezi cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în haine.
Cearșafuri parfumate după spălare: trucul cu care mirosul va rezista zile în șir
Se ia sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarce sucul de la lămâi și amestecă-l cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmoaie hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi clătește-le în mod normal.