Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră. Un truc la care nu vei mai renunța niciodată

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră un truc la care nu vei mai renunța niciodată! Sursa - Pexels
Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră un truc la care nu vei mai renunța niciodată! Sursa - Pexels

Proprietățile unui condiment popular ajută plantele să crească mari și sănătoase. Este vorba de scorțișoară, care alungă insectele din ghivecele plantelor de cameră, dar și a celor din curte, îmbunătățind solul.

Pentru ca remediul popular să nu dăuneze plantei, este necesar să aplicați corect pudra parfumată.

Mirosul condimentului nu este agreat de insectele dăunătoare. Dacă îl folosiți în mod regulat, atunci muștele, țânțarii, furnicile și alte insecte vor părăsi ghivecele de flori.

Tartă cu kiwi: un desert delicios, bogat în vitamina C. Cei mici îl vor adora

Soluția de irigare a solului se face în felul următor: 200 g de scorțișoară pulbere peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Lichidul se infuzează timp de 2 ore, apoi se toarnă într-un vas 10 litri cu apă. Cu această soluție puteți iriga solul, având să nu dați și pe frunzele plantei.

Acest remediu parfumat ajută la combaterea furnicilor. Scorțișoara nu ucide dăunătorii, dar îi alungă  din ghiveciul de flori. 

Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine: zece trucuri care te salvează de fiecare dată

De asemenea, puteți pune peste stratul superior de pământ dintr-un ghiveci puțin  condiment uscat. Scorțișoara poate fi împrăștiată și în alte habitate de insecte: pe pervaz; în canalizare, între geamuri.

Pentru a preveni apariția insectelor dăunătoare în plantele de interior, trebuie luate măsuri preventive.

Scorțișoara se poate adăuga în solul din jurul plantei, în timpul replantării, adăugând un strat generos de pulbere. Scorțișoara va parfuma aerul din cameră și va alunga oaspeții neinvitați.

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

Dacă insectele nu dispar, atunci problema trebuie căutată în afara casei. Un furnicar de lângă casă devine o sursă de atacuri regulate. De aceea trebuie șters pervazul casei cu o infuzie de scorțișoară.

În plus, puteți pune scorțișoară și în jurul coloniei de furnici. Condițiile nefavorabile vor forța dăunătorii să părăsească locul. 

Nu arunca cutiile goale de lapte sau suc: cu puțină imaginație și creativitate poți crea jucării originale

Dacă în sol a apărut mucegai, atunci scorțișoara ne ajută să scăpăm de el. Îndepărtați cu grijă stratul superior al solului. Se adaugă o linguriță de scorțișoară în solul proaspăt, turnat în ghiveciul de flori.

Scorțișoara combate mucegaiul și va crea condiții nefavorabile pentru dezvoltarea bolilor. În plus, scorțișoara tratează rădăcinile plantei.

Pentru aceasta trebuie să scoateți planta din ghiveci, tăiați-i rădăcinile, stropește din abundență cu apă cu scorțișoară. O oră mai târziu, planta poate din plantată în pământ proaspăt. 

BONUS. Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante. Te scapă de zeci de probleme

Laptele crud are grijă de gradina și plantele tale. Știm că laptele este bogat în proteine, zaharuri și aminoacizi, un adevărat panaceu pentru organismul nostru, dar și pentru mediu!

Iată 5 motive pentru a începe să folosești lapte și în grădinărit! Ești curios? Să începem!

În primul rând, rețineți că veți folosi doar lapte crud, deoarece temperaturile ridicate îi pot modifica proprietățile benefice.

Previne ca fructele să putrezească:De multe ori se întâmplă ca fructele să putrezească, mai ales dacă solul are foarte calciu. Pentru a evita acest lucru, trebuie doar să turnați puțin lapte degresat pe sol. Alternativ, puteți folosi un amestec format din două jumătăți de apă și lapte integral. Acest tratament trebuie repetat doar o dată pe lună.

Usucă niște zaț de cafea și pune-l în frigider: își va face efectul în doar câteva minute

Insecticid natural -  Pulverizați puțin lapte peste plante și le va proteja de insectele atât de de neplăcute. Laptele va ține la distanță păduchii, acarienii și multe alte insecte mici.

Îngrășământ natural -  Îngrășămintele ajută plantele să crească sănătoase și puternice. Din acest motiv, este esențial să folosim produse care nu au proprietăți chimice și toxice pentru sănătatea noastră și a mediului. 

Pulverizați frunzele cu o soluție, făcută din lapte integral și apă, în părți egale sau turnați amestecul direct la baza plantei. Este important să utilizați acest remediu o dată pe lună.

Un fungicid natural - Laptele are puterea de a preveni apariția ciupercilor pe plantele noastre iubite. De asemenea, va absorbi pesticidele, care le pot dăuna.  Puneți-l într-o sticlă și pulverizați-l pe plantele de tratat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel