O plantă care are utilizări multiple.
Este cunoscut și ca „rădăcina sănătății”, iar extractul său este considerat un calmant mai puternic decât ibuprofenul și este recomandat în tratamentul artritei și reumatismului.
Ghimbirul este un condiment foarte popular în multe părți ale lumii. A fost folosit de mai bine de cinci mii de ani și este una dintre principalele plante medicinale ayurvedice indiene.
În medicina pe baza de plante, ghimbirul este recomandat pentru o gama largă de probleme, de la tulburari digestive și lipsa de energie si vitalitate, până la lupta cu diverse infecții.
Considerată dintotdeauna o plantă cu proprietăți „miraculoase”, ghimbirul ajută la pierderea în greutate, ameliorează simptomele de greață și vărsături și, de asemenea, ajută la durere și are efecte antiinflamatorii.
Planta este cunoscută și ca „rădăcina sănătății”, iar extractul său este considerat un calmant mai puternic decât ibuprofenul și este recomandat în tratamentul artritei și reumatismului.
Nu mai puțin importante sunt proprietățile sale afrodisiace, binecunoscute în rândul popoarelor din Asia, iar astăzi este folosit datorită efectelor sale benefice asupra fertilității, în special combinat cu ginsengul.
De asemenea, stimulează producția de salivă și secreții biliare, prin urmare protejează împotriva ulcerelor gastrice, în timp ce echilibrează flora bacteriană din intestin.
Ghimbirul reduce colesterolul și este util în tratamentul reumatismului, artritei, cârceilor și durerilor musculare.
zaharuri
săruri minerale: în primul rând calciu, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, fier, mangan, zinc, cupru, seleniu
vitamine: foarte bogate în vitaminele B (B1, B2, B3, B5, B6) și vitaminele C, E și J
aminoacizi
Ghimbirul poate fi consumat în orice moment al zilei, deoarece nu provoacă somnolență. Cu toate acestea, trebuie să știți că consumul înaintea unei intervenții medicale nu este recomandat din cauza proprietăților sale anticoagulante.
Nu este indicat femeilor însărcinate și nu se recomandă să fie consumat prea mult timp. În doze mari, uleiul esențial de ghimbir poate provoca iritații ale pielii și alergii.
Dacă se administrează o doză prea mare, aceasta poate provoca dureri de stomac.
De asemenea, cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua alte medicamente în același timp, mai ales în cazurile de litiază biliară, probleme cardiace, diabet sau boli de sânge.
Pune-l la frigider, ține-l pe un raft, nu în sertarul cu legume, care este prea umed și poate favoriza apariția mucegaiului. Se poate usca la cuptor la temperatura scăzută, cu ușa ușor deschisa, după ce l-ați fiert timp de zece minute pentru a nu încolți pe perioada uscării.
Dacă este decojit și feliat, se va usca în câteva zile la temperatura camerei. De asemenea, poate fi depozitat într-un loc uscat, precum ceapa și cartofii. În Asia, de exemplu, se păstrează în sirop de zahăr. Siropul de arțar este potrivit în acest scop.
Deoarece are un miros și un gust puternic și picant, este folosit în principal pentru a aroma mâncărurilor sărate și dulci, iar ca condiment este o parte integrantă în curry. De asemenea, este folosit pentru a face băuturi răcoritoare, cum ar fi English Ginger Ale și ca aromă pentru dulciuri și biscuiți.