Recomandări pentru un sezon estival în siguranţă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Sezonul estival reprezintă perioada din an caracterizată de un grad ridicat de mobilitate a persoanelor, atât din ţară cât şi din străinătate, pe fondul concediilor de odihnă, a vacanţei şcolare, eliminarea restricţiilor pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19, precum şi de acordarea voucherelor de vacanţă.

În perioada Sezonului Estival - 2022, sunt preconizate a se desfăşura diferite manifestări publice prilejuite de sărbători religioase ( Rusaliile Ortodoxe/Catolice, Sf. Petru şi Pavel, Sf. Ilie, Adormirea Maicii Domnului), cultural-artistice şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros, competiţii sportive şi un aflux important de persoane spre/dinspre localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

De asemenea, în această perioadă, elevii şi studenţii vor susţine examene precum evaluarea naţională - capacitate, bacalaureat, admitere în facultăţi şi intrare în rezidenţiat.

Menţinerea ordinii publice pe timpul sezonului estival devine prioritatea numărul unu a unităţii noastre, toate activităţile urmând a fi coordonate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, realizarea unui climat de ordine şi linişte publică, pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a populaţiei, stabilirea unor relaţii de parteneriat cu cetăţenii, inclusiv desfăşurarea unor activităţi de consiliere şi informare precum şi creşterea sentimentului de siguranţă a cetăţeanului.

Vor fi adaptate dispozitivele de siguranţă publică constituite la nivelul unităţilor de poliţie, în care vor fi cooptate în sistem integrat, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura activităţi religioase, culturale, sportive, de agrement etc. pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă şi prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi contra patrimoniului;

Se vor organiza şi executa de acţiuni în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, migraţiei ilegale, identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii;

Vor fi derulate acţiuni specifice, pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale, în domeniul silvic şi piscicol, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale specifice;

Realizarea activităţii de menţinere a ordinii publice se va realiza inclusiv prin patrule constituite conform cadrului normativ în vigoare, care vor fi dispuse în toate zonele cu risc de aglomerare şi predispuse la apariţia unor situaţii de intervenţie.

Se va urmări asigurarea intervenţiei operative la evenimentele sesizate din competenţă.

Structurile specializate vor intensifica verificările privind modului în care se execută paza şi protecţia la unităţi, în special la cele unde se colectează şi transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci, societăţi comerciale etc.), în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative.

De asemenea, vor fi intensificate controalele la unităţile de cazare, dar şi în locurile şi mediile frecventate de străini, prin modalităţi care să nu afecteze sejurul turiştilor, pentru depistarea străinilor cu şedere ilegală, declaraţi indezirabili şi a celor urmăriţi naţional ori internaţional.

Pe linie rutieră se va asigura intervenţia poliţiştilor rutieri, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către acestea, pentru depistarea, identificarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei;

Structurile de poliţie rutieră vor colabora permanent cu celelalte formaţiuni de poliţie, în vederea desfăşurării în comun a unor acţiuni tematice destinate combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional pe drumurile publice, atât din domeniul rutier, cât şi din sfera celorlalte domenii din competenţa Poliţiei Române;

Pe linia combaterii infracţiunilor de natură judiciară vor fi avute în atenţie activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, cluburilor, locurilor de cazare şi altor locuri pretabile, precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Vom acţiona coordonat şi constant pe toate liniile de muncă, astfel încât sezonul estival să se încheie în condiţii de deplină siguranţă.

Rezultatele acestor eforturi, vor depinde, bineinţeles de parteneriatul poliţie -comunitate, parteneriat care ne-a demonstrat însă, în repetate rânduri, că funcţionează în parametri optimi şi, pe această cale, mulţumim buzoienilor de bună-credinţă pentru contribuţia adusă la siguranţa judeţului nostru, informează IPJ Buzău.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel