Ce trebuie să mâncaţi primăvara? Multe verdeţuri şi legume. Şi, bineînţeles, nu uitaţi de cereale, peşte, fructe de mare, carne, produse lactate.
Iată câteva dintre cele mai bune reţete de primăvară. Aceste mâncăruri vă vor sătura, vor ajuta la întărirea sistemului imunitar, vă vor energiza.
Pentru micul dejun: dimineaţa, este cel mai bine să gătiţi fulgi de ovăz, sandvişuri sănătoase sau feluri de mâncare cu brânză de vaci. Nu uitaţi de legume. De exemplu, o opţiune grozavă este fulgi de ovăz cu legume sau un ou fiert cu salată. Ori o omletă cu urzici şi spanac, un smoothie cu măr, salată verde, kiwi şi câteva frunze tinere de păpădie.
Terci de orez cu verdeţuri şi morcovi. Se fierbe orezul. Se rade un morcov mare, se sotează. La sfârşitul gătitului, adăugaţi mărar, pătrunjel şi mai lăsaţi pe foc câteva minute. Combinaţi legumele, verdeţurile şi orezul. Sare şi piper, după gust.
Broccoli cu brânză - se macină 500 g de broccoli într-un blender. Se adaugă 250 g mozzarella, 2 ouă, 100 g brânză de vaci, sare şi piper. Se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Întindeţi compoziţia uniform. Coaceţi până se înroşeşte şi tăiaţi în batoane.
Pentru prânz: ce să pregătim pentru prânz în perioada primăverii? Supă de urzici, măcriş, spanac. Puteţi combina ingredientele în moduri diferite. Şi puteţi adăuga orice legume de primăvară. În plus, la de supele verzi, trebuie să folosiţi morcovi, cartofi, ceapă. Iar dacă vreţi o variantă mai sănătoasă, puteţi găti această supă cu carne de vită, pui sau să folosiţi peşte.
Cea mai bogată în vitamine supă de legume - turnaţi apă într-o oală potrivită - adăugaţi sare după gust, ulei vegetal. Adăugaţi cartofi tăiaţi cubuleţe, morcovi rași. După 15 minute, puneţi verdeţurile tocate (măcriş, urzică) în supă. Se fierbe până când este gata. Condimentele pe care le puteti folosi sunt leuştean, mentă, pătrunjel, piper negru. Dregeţi cu un gălbenuş şi 3 linguri de iaurt. Serviţi supa cu 2 linguri de iaurt.
Salată - frunze de pătlagină mărunţite, urzică opărită, măcriş (toate de câte 100 g). Se adaugă ouă tocate, fierte, (câteva bucăţi), nişte hrean ras, ceapă roşie tăiată în jumătăţi rondele. Stropiţi cu oţet de mere. După câteva minute se condimentează cu smântână şi sare.
Puteţi lua în considerare şi alte opţiuni pentru prânz. De exemplu, supa de ciuperci sau supa de fasole verde. Iar felul doi poate fi următorul: risotto, rulouri de pui cu spanac, spaghete cu creveţi şi rucola, coltele umplute cu legume şi brânză. Puteţi oricând diversifica meniul, adăugând mai multe legume şi verdeţuri la felurile obişnuite.
Pentru cină: ar trebui să luaţi cina cu alimente proteice şi, în acelaşi timp, să nu uitaţi de legume şi verdeţuri. Piept de pui cu salata, rulada de ou cu legume, lasagna, tocăniţa sunt variante uşoare. Dar puteţi pregăţi pregăti ceva mai interesant şi cu mai multe vitamine.
Omletă de legume - bateţi trei ouă cu câteva linguri de lapte şi puţină făină. Se amestecă mărar măcinat. Prăjiţi omleta. Tăiaţi roşiile cherry, jumătate de avocado, legume. Adăugaţi brânză de vaci la amestecul de legume, sare. Puneţi umplutura rezultată pe o jumătate de omletă şi acoperiţi cu a doua jumătate, scrie Rador.