Rishi Sunak, prădat de o farsă umilitoare după înfrângerea în alegeri

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rishi Sunak a căzut victimă unei farse umilitoare la scurt timp după ce Partidul Conservator a fost înlăturat de la putere într-o înfrângere devastatoare, marcată de un triumf al Partidului Laburist.

Deși Sunak a pierdut funcția de prim-ministru, fiind înlocuit de Sir Keir Starmer, liderul conservator și-a păstrat locul în circumscripția Richmond și Northallerton. În timp ce își ținea discursul de mulțumire către alegători, farseurul de pe YouTube, Niko Omilana, a apărut în spatele său ținând un afiș cu litera „L”, scrie The Independent.

Farsa, care îl desemna pe Sunak drept „loser” (înfrânt), a fost revendicată de Omilana la scurt timp după incident. Acesta a scris pe paginile sale de socializare, unde are 7,49 milioane de urmăritori: „Ține acest L, Rishi, timpul tău a expirat.”

Omilana a reușit să ajungă pe scenă deoarece a candidat ca independent în circumscripție, obținând un total de 160 de voturi.

În timp ce stătea în spatele lui Sunak, camera a încercat – și a eșuat – să-l scoată din cadru.

Sunak a descris rezultatul general al alegerilor ca fiind „un verdict sobru”, adăugând: „Sunt multe de învățat, și îmi asum responsabilitatea pentru pierdere.”

El a adăugat: „Îmi pare rău pentru mulți candidați conservatori buni și muncitori care au pierdut în această seară, în ciuda eforturilor lor neobosite, a recordurilor lor locale și a devotamentului față de comunitățile lor.”

Deși Sunak și-a păstrat locul, un fost prim-ministru care nu a reușit să facă același lucru a fost Liz Truss. Alți politicieni de profil înalt ai Partidului Conservator, inclusiv liderul Camerei Comunelor Penny Mordaunt, secretarul apărării Grant Shapps și fostul Jacob Rees-Mogg, au fost, de asemenea, înlăturați din funcții.

În discursul său de victorie, Starmer a spus că schimbarea „începe acum”.

„Se simte bine, trebuie să fiu sincer”, a spus el. „Patru ani și jumătate de muncă, schimbând partidul. Asta este pentru ce am muncit. Un Partid Laburist schimbat, gata să servească țara noastră, gata să restabilească Marea Britanie în slujba oamenilor muncitori.”

Starmer a promis o „epocă de reînnoire națională” în care laburiștii vor „începe să reconstruiască țara noastră”, dar a recunoscut, de asemenea, că schimbarea va fi dificilă.

Liderul laburist a spus că „lumina speranței strălucește din nou într-o țară care are ocazia, după 14 ani, să-și recâștige viitorul.”

Deși laburiștii au câștigat alegerile într-o victorie uriașă, un candidat independent care a reușit să învingă partidul în circumscripția sa a fost fostul lider, Jeremy Corbyn, care și-a păstrat locul în Islington North cu 24.120 de voturi.

Corbyn a câștigat circumscripția cu 7.247 de voturi mai mult decât candidatul laburist Praful Nargund, care a obținut 16.873 de voturi.

La victoria sa, el a spus: „Campania noastră a fost una pozitivă, nu am coborât în mocirla politicii. A noastră a fost o campanie pozitivă care a încercat să aducă speranță oamenilor.

„Campania noastră a fost hotărâtă să aducă un grad de unitate. Acest rezultat este un mesaj răsunător din partea oamenilor din Islington North că își doresc ceva mai bun.

„Îmi datorez viața, învățătura și abilitățile mele în întregime oamenilor din Islington North. Această victorie le este dedicată în întregime lor.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel