„Roaring Kitty” a revenit cu vești noi despre acțiunile GameStop. De ce a fost o mare dezamăgire în rândul internauților

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie de la Alexander Mils/ Pexels
Fotografie de la Alexander Mils/ Pexels

În 2021, influencerul cunoscut mai bine sub numele de Roaring Kitty a inițiat o mișcare printre traderii de retail care a provocat creșterea extraordinară a acțiunilor GameStop.

În 2021, influencerul cunoscut mai bine sub numele de Roaring Kitty a inițiat o mișcare printre traderii de retail care a provocat creșterea extraordinară a acțiunilor GameStop, un lanț de magazine de jocuri video aflat în dificultate – aruncând Wall Street-ul în haos. Potrivit The Guardian, Gill a devenit o vedetă pe internet și chiar a depus mărturie în fața Congresului despre poziția sa optimistă asupra acțiunilor.

Apoi a dispărut din peisaj. Ani întregi după frenezia turbulentă a pieței de capital, Gill a fost tăcut în online. Chiar și când povestea luptei sale împotriva establishmentului financiar a fost transformată într-un film de la Hollywood, el a păstrat tăcerea. O serie de postări sociale criptice semnalau luna trecută că Roaring Kitty s-a trezit din somnul său de trei ani, reaprindând un rally volatil al acțiunilor GameStop. Dar acestea au generat mai multe întrebări decât răspunsuri.

Când Gill a reapărut pe YouTube vineri, sute de mii de spectatori îl așteptau. Totuși, cei care s-au conectat în căutarea unui răspuns au avut parte de 50 de minute dezamăgitoare. 

Ce s-a întâmplat atunci?

În 2021, când acțiunile GameStop au crescut pentru prima dată, era o întreprindere nerentabilă, luptând să-și găsească locul în era modernă a jocurilor. Trei ani mai târziu, rămâne nerentabilă, luptând să-și găsească locul în era modernă a jocurilor.

Ultimele sale venituri, publicate puțin înainte ca Roaring Kitty să fie live, au conturat o scădere bruscă a vânzărilor de la începutul anului. GameStop a confirmat de asemenea planurile de a vinde până la 75 de milioane de acțiuni în plus, capitalizând ultimul salt al acțiunilor sale.

“Compania nu va ține o conferință astăzi,” a transmis GameStop într-un comunicat de presă succint, fără a oferi nicio explicație pentru rezultatele sale slabe. Acțiunile sale au scăzut cu până la un sfert, iar tranzacționarea a fost întreruptă de mai multe ori.

Marea farsă a ajuns la final

Retailerul nu era pregătit să se adreseze pieței, dar un credincios în această companie a vrut să intervină. Gill a reapărut cu brațul într-o atelă, un bandaj pe cap, plasturi pe față și ochelari de soare.

Gill era dornic să disipe zvonurile. “Ăsta sunt eu, apropo,” a spus el, subliniind că era, într-adevăr, în controlul conturilor sale de tranzacționare și sociale și că nu lucra cu nimeni altcineva.

“Nu există un plan de joc real,” a clarificat Gill, în ciuda speculațiilor că ar putea oferi noi informații pentru a-și explica încrederea într-un retailer în declin. În schimb, a divagat despre meme-uri de film, s-a jucat cu o bilă de biliard și le-a mulțumit urmăritorilor pentru urările de bine înainte de ziua sa de naștere. “Au trecut câțiva ani acum. Sper că toți sunteți bine,” a spus el. “E destul de bine să fiu înapoi...”.







Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel