Roger Waters: "Reuniunea Pink Floyd nu este în planurile mele"

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Roger Waters a respins ideea unei noi reuniuni Pink Floyd, afirmând că este "ocupat cu alte lucruri", inclusiv lucrul la un nou album și scrierea unei memorii, scrie Reuters.

Într-un interviu cu Reuters, chitaristul și compozitorul a declarat că a iubit timpul petrecut în trupa de rock pe care a cofondat-o în 1965, dar nu are planuri de a performa din nou alături de foștii săi colegi de trupă supraviețuitori, bateristul Nick Mason și chitaristul David Gilmour.

Waters, forța creativă din spatele albumelor precum "The Dark Side of the Moon" și "The Wall", a părăsit Pink Floyd în 1985 din cauza diferențelor personale și creative. El a fost implicat în dispute legale privind utilizarea numelui trupei, în timp ce foștii săi colegi de trupă au continuat fără el.

Waters și Gilmour au fost în conflict ani de zile, într-una dintre cele mai cunoscute rivalități din rock, ciocnindu-se mai recent pe rețelele sociale în legătură cu războiul Rusia-Ucraina.

Întrebat dacă cei trei ar putea performa împreună din nou, Waters a răspuns: "Nu, pentru ce anume?" El a spus că ideea unei reuniuni este ca o nevoie nostalgică pentru unii oameni, dar a adăugat: "nu este în mine".

Pink Floyd a performat ultima dată împreună la concertul caritabil Live 8 din Londra în 2005, când Waters s-a alăturat lui Mason, cu care este prieten, lui Gilmour și clăparului Richard Wright pe scenă. "Am făcut-o. Și nu regret, pentru că Rick (Wright) era încă în viață, și sunt atât de bucuros că am avut ocazia să facem măcar trei sau patru piese," a spus Waters.

Wright a murit în 2008. Frontmanul original, Syd Barrett, care a părăsit trupa în 1968 din cauza comportamentului său eratic cauzat de abuzul de droguri, a murit în 2006.

Mason a declarat pentru Reuters în mai că ar fi deschis la o reuniune, dar că nu există un astfel de apetit din partea lui Waters și Gilmour.

"Sunt ocupat cu alte lucruri... nu are nimic de-a face cu vreo ranchiună sau ceva. Oamenii sunt diferiți," a spus Waters. "David și cu mine suntem oameni foarte, foarte diferiți și asta e în regulă."

Waters, în vârstă de 80 de ani, a spus că în prezent lucrează la noul său album, numit "The Bar", precum și la o memorie. "Lucrez la el de câțiva ani... și sunt în proces de editare acum. Deci, sunt un tip ocupat," a spus el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel