„Românii trebuie să se bucure”. Declarațiile gimnastei Ana Maria Bărbosu, după performanța strălucitoare de la Paris

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Ana Maria Bărbosu, una dintre cele mai promițătoare gimnaste ale României, a oferit o declarație emoționantă duminică, la finalul primei subdiviziuni din concursul de calificare la gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva a subliniat că întreaga echipă a avut o evoluție bună și că românii ar trebui să fie mândri de acest lucru.

„Nu cred că trebuie să le promitem nimic românilor, trebuie să se bucure de noi pentru că nu am mai fost calificaţi de 12 ani. Eu cred că am reprezentat România foarte frumos, cu zâmbetul pe buze, am fost o echipă unită, ne-am încurajat între noi şi cred că trebuie să fie mândri de noi. Azi am avut fanii în tribună pe care i-am auzit şi a fost foarte frumos. Pe mine m-a felicitat Nadia Comăneci pentru că m-am descurcat cu exerciţiul şi am reuşit să-l duc până la sfârşit şi să aduc o notă decentă echipei şi sunt sigură că şi celorlalte fete le-a spus la fel, lucruri de încurajare şi pozitive”, a declarat Bărbosu în zona mixtă.

Gimnasta a menționat că așteptarea până când va afla dacă România se califică în finală va fi dificilă, dar rămâne încrezătoare.

„A fost un concurs foarte frumos, extraordinar, sala plină, cu public de la prima oră. Şi nu mă aşteptam la asta, să intru în sală şi să văd tot acest public. Sunt foarte mândră de mine şi de fete, am mers foarte bine până la paralele, unde am avut greşeli, dar sperăm să intrăm în finala pe echipe şi să le rezolvăm. Eu cred că am progresat foarte mult şi avem integrale foarte frumoase. Ştim foarte bine să le facem, doar că astăzi nu am arătat. Dacă vom reuşi să mai facem cel puţin încă un concurs, vom reuşi să le arătăm. Aşteptarea va fi grea, dar am mai fost o dată la Mondiale în aceeaşi situaţie. Sperăm să fie la fel, să fie cu noroc ca atunci. Ne dorim din toată inima să ajungem cu echipa în finală. Acum nu mai depinde de noi, ci de celelalte echipe. Eu am însă speranţa că putem intra în finală, ne dorim foarte mult şi am muncit mult pentru asta, trebuie doar să aşteptăm”, a adăugat Ana Maria Bărbosu, care a precizat că îşi doreşte să se califice în trei finale la individual.

În concursul pe echipe, România a acumulat 159,497 puncte, fiind devansată de echipa Marii Britanii, care a totalizat 160,830 puncte. În prima subdiviziune au evoluat doar două echipe, în competiție aflându-se și sportive din Elveția, Mexic, Africa de Sud, Ucraina, Bulgaria și Indonezia.

Româncele își vor cunoaște pozițiile finale din calificări după desfășurarea celor patru subdiviziuni rămase. Performanțele de până acum ale echipei și ale Anei Maria Bărbosu în mod special, oferă speranțe mari pentru calificarea în finală și pentru obținerea unor rezultate remarcabile la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Pregătirile și infrastructura

Jocurile Olimpice de Vară din 2024 vor avea loc la Paris, Franța, marcând a treia oară când capitala franceză găzduiește acest prestigios eveniment, după edițiile din 1900 și 1924. Aceste jocuri vor fi organizate între 26 iulie și 11 august 2024 și vor aduce împreună mii de atleți din întreaga lume pentru a concura în diverse discipline sportive.

Parisul a investit semnificativ în pregătirea infrastructurii necesare pentru a găzdui Jocurile Olimpice. Multe dintre competiții vor avea loc în locuri emblematice ale orașului, cum ar fi Stade de France, Arena Paris La Défense, și chiar pe Champs-Élysées pentru evenimentele de ciclism. De asemenea, pentru prima dată, ceremoniile de deschidere și de închidere vor avea loc în aer liber, pe râul Sena, oferind un spectacol vizual impresionant.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel