Bursa de la New York a scăzut joi după deschiderea ședinței de tranzacționare, în urma publicării cifrelor privind inflația americană, care a rămas la cote ridicate în luna mai.
Indicele Dow Jones a pierdut 1,71% în debutul tranzacțiilor din ultima ședință semestrială. Nasdaq a cedat 2,85%, iar S&P 500 a scăzut cu 1,95% în jurul orei 14:15 GMT.
Semestrul se dovedește a fi una dintre cele mai proaste prime jumătăți de an pentru piața bursieră din New York din 1970 încoace. Miercuri, Wall Street încheiase fără nicio direcție, temându-se în continuare de o recesiune.
Indicele Dow Jones a crescut cu 0,27%, la 31.029,31 puncte. Indicele Nasdaq, al sectorului tehnologic, a cedat 0,03%, la 11.177,89 puncte, iar S&P 500 0,07%, la 3.818,83 puncte.
O notă descendentă
"Abia aștept să se încheie această primă jumătate de an, cea mai proastă din 1970 încoace", a rezumat Patrick O'Hare de la Briefing.com. ”Din nefericire, ultima sa zi începe în același mod ca și prima parte a anului: într-o notă descendentă", a adăugat el.
Investitorii au reacționat la cifrele slabe privind inflația și consumul. Inflația prețurilor din SUA s-a menținut la un nivel ridicat în luna mai, de 6,3% în ritm anual, iar cheltuielile gospodăriilor au încetinit, potrivit indicelui PCE, unul dintre principalii indicatori ai inflației preferat de banca centrală americană (Fed).
Pe parcursul lunii, inflația a urcat cu 0,6%, față de +0,2% în aprilie, a anunțat Departamentul Comerțului, valori situate ușor sub previziunile analiștilor de +0,7%. Partea pozitivă este că inflația de bază, care exclude prețurile la alimente și energie, a scăzut la 4,7% în ritm anual, de la 4,9% în aprilie.
Un alt indicator al îngrijorării consumatorilor cu privire la creșterea prețurilor este faptul că cheltuielile gospodăriilor au crescut cu doar 0,2%, față de o creștere de 0,6% în aprilie.
Consumul, în scădere
Dar în termeni reali, luând în calcul inflația, consumul, care este motorul economiei americane, a scăzut cu 0,4% în mai, ceea ce nu este de bun augur pentru creșterea din trimestrul al doilea, au declarat analiștii de la Capital Economics. Achizițiile de bunuri,...
Citește mai departe pe DCBusiness