În situația în care contul WhatsApp este compromis, ce faci ca să îl recuperezi?
Meta, fostul Facebook, deține serviciul de mesagerie WhatsApp încă din 2009. Spre deosebire de mesaje text sau apeluri telefonice, WhatsApp este plin de funcții excelente, multe dintre acestea fiind indispensabile pentru mulți dintre noi, cum ar fi apelurile internaționale gratuite prin internet și criptarea de la un capăt la altul.
Conturi de Whatsapp furate
WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie. Ceea ce a făcut-o faimoasă a fost faptul că a fost prima aplicație mobilă care a oferit mesaje gratuite.
A eclipsat chiar și SMS-ul, deoarece utilizatorul nu mai trebuie să-și facă griji în privința numărului de caractere.
Pot scrie între 15 și 500 de caractere fără a se împărți în mesaje separate. Limita este, de fapt, peste 65.000 de caractere.
Un alt lucru de care utilizatorii nu trebuie să-și facă griji este numele de utilizator. WhatsApp nu are nevoie de el.
Se conectează la numărul tău de telefon mobil, astfel încât să apari altor utilizatori sub același nume pe care ți l-au atribuit în lista lor de contacte.
Din păcate, hackerii pot pătrunde în contul tău WhatsApp. Atunci când se întâmplă asta, s-ar putea să te întrebi ce poți face pentru a-ți recupera contul și a-l securiza pentru a preveni probleme viitoare.
Cum îți dai seamă că ai contul de WhatsApp comproms. La ce să fii atent
Unul dintre indicatorii cheie ai faptului că îți este compromis contul de WhatsApp este să vezi contacte care nu îți aparțin.
WhatsApp este atât de intuitiv încât adaugă automat contactele tale atunci când te autentifici de pe un dispozitiv nou.
Un alt semn este, desigur, mesaje pe care nu le-ai trimis. Dacă deschizi WhatsApp și vezi mesaje suspecte, cineva folosește probabil contul tău.
Un alt semn clar al unui cont WhatsApp compromis este comunicarea ciudată de la companie. De exemplu, ai putea primi un e-mail despre o modificare pe contul tău.
Dacă ai primit ceva de genul, este o idee bună să acționezi imediat.
În cele din urmă, compania ar putea fi hackuită. Această situație este de obicei un atac la scară largă, care compromite datele utilizatorilor.
Din păcate, nu există o modalitate excelentă de a detecta acest tip de activitate. Cu toate acestea, WhatsApp îți va trimite notificări că contul tău ar putea fi compromis.
Acum că ai descoperit cum poți să îți dai seama dacă contul tău a fost spart, este timpul să înveți cum să acționezi.
Amintește-ți, va trebui să acționezi rapid pentru a-ți proteja informațiile private și a-ți recăpăta controlul asupra contului tău.