Jurnalistul Val Vâlcu a comentat, în direct, la News Pass, emisiunea Laurei Chiriac, de pe B1 TV, campania de PR unde Selly a promovat serviciul militar.
„Nu e rău că MAPN ajunge la tineri prin astfel de canale, nu cred însă că pe termen lung e o mișcare foarte bună, nu cu genul ăsta de tineri care n-au nicio grijă și merg să se joace paintball. Eu vreau să vă spun că am fost în Africa, împreună cu Armata Română, unde am vorbit cu un băiat care lucra la elicoptere, în aparatul militar civil. L-am întrebat cât câștigă și nu era prea mult, suma era în jur de 1.000 de dolari pe lună. El mi-a zis apoi că fără oportunitatea aceea nu avea șansa unui loc de muncă, nu avea șansa de a merge la facultate, pentru că în SUA costă mult, iar acei 1.000 de dolari rămâneau în contul lui, armata îi plătea mâncare, cazare, haine, tratamente medicale, iar în urma unui contract pe 10 ani primea acces la o universitate de stat. Tot după 10 sau 15 ani primea un job în sistemul public, adică vamă, poliție locală sau alte posturi de genul acesta. El avea un traseu de carieră și avea la dispoziție niște agenți motivanți puternici. Așa, cu Selly, prin distracție, dintr-un câmp, cu niște cântece interpretate fără voce, dacă mă întrebați pe mine...”
Laura Chiriac l-a întrerupt pe Val Vâlcu pentru a-i spune, sarcastic, că „ne vor sări în cap sutele de mii de fani cu vârstele de până în 4 ani.”
Val Vâlcu a continuat: „Dar să știți că nu toată lumea trebuie să aibă voce de operă și 500.000 de urmăritori pe Instagram.”
Laura Chiriac a revenit: „Oamenii văd aceste imagini postate de MAPN ca o glumă, ca o joacă, de parcă e cool să porți în vara asta haine cu modele army”.
După intervențiile celorlalți invitați, discuția a fost mutată la bugetul alocat campaniei de PR.
„Nu cred că la 2,5% din PIB pentru Apărare mai stăm în costul unei campanii de recrutare. Eu cred că tinerii ar trebui să se gândească că dacă vor o țară ca afară, atunci ar trebui să facă la fel ca afară, unde cetățenii merg fără discuție în armată, mai ales în Israel sau alte țări. Dacă mergem pe varianta armatei de profesioniști, orice mijloc de atragere a tinerilor la un job este binevenit. Este o criză pe piața forței de muncă, probabil că și în acest tip de servicii există o criză. Decât să meargă la strâns căpșune sau sparanghel, mai bine bine să facă târâș, culcat. În acest fel, tânărul își apără și țara, mai rămâne și cu o meserie mai onorantă decât cea de sparanghelist.”, a mai precizat Val Vâlcu.