Directoare de spital, în Baia Mare, pe baza unei diplome falsificate. Monica Tatoiu: N-a făcut-o singură, vă spune baba!

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.
Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.

Caz revoltător la Spitalul județean din Baia Mare.

Mihaela Simona Cremene, a deținut funcția de director administrativ al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare timp de aproximativ 4 ani, în baza unor documente falsificate.

Simona Mihaela Cremene a absolvit un colegiu economic. Asta nu a împiedicat-o să facă rost de o diplomă de facultate - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Facultatea de Științe.

A modificat fotografia, numele și nota de licență: a mai pus două puncte și a ajuns la 9,26, arată Libertatea

Cremene a fost reținută pe 31 martie 2022, sub acuzația de înșelăciune prin falsificarea documentelor prezentate la concursul pentru funcția de director al spitalului.

Procurorii au calculat că a fost generat un prejudiciu instituției spitalicești de peste 230.000 lei. 

După ce a fost arestată preventiv timp de o lună și condamnată pentru înșelăciune, fals și uz de fals, directoarea a demisionat. 

Și-a recunoscut fapta și a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a restituit și salariile încasate în perioada 2020-2022, adică 234.455 de lei.

Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.

Directorul interimar: Comisia nu avea atribuții de verificare a autenticității

Actualul manager interimar al spitalului județean din Baia Mare, Alexandru Oroș, a declarat, pentru RealitateaTV, că documentele furnizate comisiei de concurs nu au putut fi verificate din punct de vedere al autenticității.

”Ea a fost numită director administrativ interimar în 2018, post înființat cu acordul Ministerului Sănătății. A fost interimar până în 2020, când a participat la concurs.

Dânsa, ca oricare alt concurent, a trebuit să prezinte un dosar. Din câte am înțeles din rechizitoriu, dânsa a prezentat un dosar cu actele care s-au dovedit a fi false.

Acuma, vă puteți imagina că nu este în expertiza comisiei de evaluare a dosarelor veridicitatea actelor celor care le depun. Doamna înțeleg că lucra în spital de 20 de ani. A trecut prin mai multe etape până la a ocupa funcția de director administrativ”, a specificat Alexandru Oroș.

Monica Tatoiu: ” A avut spate”

Monica Tatoiu se declară sceptică privind argumentele aduse de autorități și suspectează că situația Simonei Cremene era cunoscută printre colegii din spital, și că aceasta nu a acționat singură.

”Orice om normal, când se duce cu niște acte, i se cer originalele și copiile. Cum e posibil ca la un concurs să nu se ceară originalele actelor?

Nu s-a știut, a făcut-o de capul ei? Hai, să fim serioși, nu există așa ceva! Era de 20 de ani în spital, se știa! N-a făcut-o singură, a avut spate, vă spune baba!”, a declarat Monica Tatoiu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel