Știai această rețetă? Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au mâncat PIETRE

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Unul dintre concurenți a surprins complet juriul show-ului culinar cu un preparat neașteptat.

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au rămas uimiți când au văzut ce a pregătit Petre Catana. Din cauza dificultăților financiare din România, Petre a plecat cu ani în urmă în Marea Britanie, unde a început de la zero. A fost angajat inițial ca spălător de vase, a curățat toalete și săli de sport, iar după scurt timp a ajuns să lucreze ca barman într-un restaurant. Ambițios și dornic de evoluție, la vârsta de 29 de ani, a decis să plece din Marea Britanie spre Thailanda și Malaysia.

Acolo, a călătorit prin toată țara, intrând în bucătăriile restaurantelor locale și explorând mâncarea stradală. Cucerit de preparatele tradiționale, a folosit această experiență ca sursă de inspirație pentru farfuria sa de la Master Chef. Dorind să aducă ceva unic, Petre Catana a pregătit pentru jurați pietre de râu în sos stir fry, lăsându-i fără cuvinte.

”Cred că nu a mai făcut nimeni chestia asta până acum la MasterChef. Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic. Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor”, spunea Petru în timpul testimonialelor.

Cei trei jurați de la Master Chef au acceptat provocarea și au gustat din pietrele gătite, iar reacția lor a fost una surprinzătoare. Amuzați de originalitatea preparatului, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au fost impresionați de gustul pietrelor gătite.

Conform tradiției asiatice, pietrele sunt gătite cu un sos special, iar la servire, se țin în gură pentru a savura aroma sosului, după care se scuipă. La finalul degustării, încântați de creativitatea tânărului, cei trei jurați i-au oferit acestuia șorțul MasterChef.

Florin Dumitrescu: Le-ai spălat bine? Nu au mai fost plimbate și pe la alte mese, nu? Prin ce guri au mai umblat pietrele astea…?

Petre Catana: Da, da. Le-am pus în apă cu oțet și bicarbonat. Cele mai mici sunt mai ușor de ”manevrat”.

Sorin Bontea: Plimb-o puțin prin gură. Să nu o înghiți. Sosul e bun, piatra e cam tare.

Cătălin Scărlătescu: Mama, cât sunt de gustoase. Zici că e tragere la lotto.

Florin Dumitrescu: Aia are formă de inimă și nu o iau. Sosul este foarte gustos.”, au spus cei trei jurați.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel