Superalimentul care te ajută să pierzi în greutate și să îți contruiești mușchii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Quinoa este o sămânță cunoscută și ca pseudo-cereală care a ajuns faimoasă după ce a devenit un aliment esențial în alimentația sportivilor, datorită capacității sale de a construi mușchii și de a ajuta la slăbit.

Semințele de quinoa sunt bogate în vitamine (B, E, A) și minerale (magneziu, fier, zinc), proteine și fibre. Mai mult, în compoziția lor se regăsesc toți aminoacizii esențiali.

Deși nu există o definiție științifică acceptată, se vorbește despre superalimente la nivel internațional pentru a se referi la cele care, datorită nutrienților, vitaminelor și mineralelor lor, oferă multiple beneficii pentru sănătate precum promovarea scăderii în greutate, scăderea nivelului de zahăr din sânge sau contribuie la eliminare de toxine, fiind și cazul quinoei, potrivit site-ului 20minutos.es.

„NASA a fost cea care a prezentat această bob necunoscut cu o compoziție excepțională în care proteinele, grăsimile și carbohidrații sunt echilibrate. Destinația sa a fost cultura pentru călătoriile spațiale pe termen lung. Principalul său beneficiu vine din faptul că majoritatea caloriilor sale sunt oferite în formă de carbohidrați complecși. În plus, acest superaliment oferă și aproximativ 16 grame de proteine ​​la 100 de grame, ceea ce îl face un aliment foarte proteic", explică Salena Sainz, farmacist, dietetician nutriționist și director Naturae Nutrición.

Quinoa se remarcă prin beneficiile sale multiple

Printre numeroasele sale beneficii, quinoa se remarcă prin conținutul ridicat de vitamine de tip B, C și E care îmbunătățesc dezvoltarea creierului și oferă un rezultat anti-îmbătrânire datorită ingredientelor active antioxidante puternice. De asemenea, are un conținut ridicat de calciu care ajută la prevenirea decalcificării oaselor și dinților și previne deteriorarea ADN-ului celulelor și crește sinteza de colagen.

„Compoziția sa bogată în aminoacizi importanți, precum lizina, arginina și cistina, fără a uita de metionina, face ca quinoa să fie importantă pentru dezvoltarea cerebrovasculară”, spune nutriționistul.

„Bogată în fier, calciu și fosfor, quinoa conține și cantități mari de magneziu, care contribuie la metabolismul energetic normal, la sinteza proteinelor și la funcționarea sistemului nervos. Se remarcă conținutul său scăzut de grăsimi, ceea ce o face alegerea perfectă acolo unde este nevoie de control caloric, dar fără a uita un aport de acizi grași sănătoși precum acidul linoleic”, punctează expertul.

 

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel