Taylor Swift împrumută obiecte personale muzeului V&A din Londra pentru o expoziţie estivală

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube Taylor Swift
Sursa: captură Youtube Taylor Swift

Ţinute vestimentare, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de cântăreaţa americană Taylor Swift muzeului Victoria and Albert (V&A) din Londra vor fi prezentate publicului cu prilejul unei expoziţii estivale temporare, informează Reuters.

Intitulată Taylor Swift | Songbook Trail, expoziţia este alcătuită din 13 instalaţii presărate de-a lungul numeroaselor galerii ale muzeului.

Este o călătorie prin întreg muzeul, a spus curatoarea Kate Bailey.

Ilustrează capitole din cariera lui Taylor Swift punând în lumină diversele sale etape şi expune obiecte şi ţinute purtate de Taylor în diferite spaţii din muzeu, a adăugat ea.

Curatoarea şi echipa sa au primit acces la arhivele personale ale cântăreţei Taylor Swift de unde au ales obiectele destinate instalaţiilor puse în scenă în mod teatral în galeriile muzeului londonez, alese cu mare grijă şi care ilustrează momente importante din cariera cântăreţei câştigătoare a 14 premii Grammy.

Printre obiectele expuse se numără o pereche de cizme de cowboy personalizate, pe care vedeta le-a purtat la începutul carierei; peruca şi barba pe care le-a purtat în videoclipul The Man; reproduceri ale storyboard-urilor din videoclipul melodiei Willow, dar şi microfonul auriu, cu un ornament în formă de şarpe, folosit de cântăreaţa în vârstă de 34 de ani în timpul turneului Reputation.

Sunt expuse, de asemenea, ukulelele la care Taylor Swift a cântat în turneul mondial Speak Now şi şapca pe care a purtat-o în fotografia de pe coperta albumului Red (Taylor's Version).

A fost un proiect derulat într-un ritm rapid, am putut selecta piese din colecţie, a spus Kate Bailey. Am vrut să mă asigur că putem expune costumaţii, dar şi instrumente muzicale, obiecte care ilustrează ansamblul carierei şi creativităţii ei.

Este pentru prima dată când organizăm un astfel de traseu. Şi este pentru prima dată când aceste obiecte sunt expuse în Regatul Unit. Aşadar, este incredibil de interesant şi este gratis, a adăugat ea.

Expoziţia Taylor Swift Songbook Trail este deschisă la muzeul V&A din 27 iulie până pe 8 septembrie. Potrivit muzeului, parcurgerea traseului de vizitare durează între 60 şi 90 de minute. 

Taylor Swift este una dintre cele mai cunoscute și influente artiste ale vremurilor noastre. Născută pe 13 decembrie 1989 în Reading, Pennsylvania, Swift și-a construit o carieră impresionantă în industria muzicală, fiind recunoscută pentru talentul său în compoziție și interpretare.

Iată câteva aspecte cheie despre viața și cariera ei:

Carieră Muzicală

Debut și Ascensiune: Taylor Swift și-a început cariera muzicală la o vârstă fragedă. Primul ei album, intitulat „Taylor Swift”, a fost lansat în 2006, când avea doar 16 ani. Acest album a fost un succes comercial și critic, punând bazele carierei sale în muzica country.

Evoluția Stilistică: Swift a evoluat constant ca artistă, trecând de la muzica country la pop, apoi la un sound mai alternativ și indie. Albumele „Fearless” (2008), „Speak Now” (2010), „Red” (2012) și „1989” (2014) reflectă această evoluție, fiecare fiind un succes major și demonstrând versatilitatea ei ca artistă.

Succesul Comercial: Albumele sale au vândut milioane de exemplare la nivel mondial, iar single-uri precum „Love Story”, „You Belong with Me”, „Shake It Off” și „Blank Space” au dominat topurile muzicale. Taylor Swift a acumulat numeroase premii, inclusiv Grammy-uri, American Music Awards și multe altele.

Reînregistrarea Albumelor: În 2021, Swift a început să-și reînregistreze vechile albume pentru a recăpăta controlul asupra catalogului său muzical, lansând „Fearless (Taylor's Version)” și „Red (Taylor's Version)”. Aceste reînregistrări au fost primite cu entuziasm de fani și critici deopotrivă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel