Top jocuri tradiționale pe care le poți juca cu proprii copii

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Unsplash.com
Unsplash.com

Într-o lume digitală, tradițiile sunt uneori uitate, dar jocurile clasice pentru copii rămân o modalitate valoroasă de a promova imaginația și interacțiunea. Descoperă împreună cu noi jocurile tradiționale pentru copii care rezistă trecerii timpului și încurajează distracția autentică.

Jocurile clasice sunt intemporale și încurajează gândirea și imaginația. Fie că căutați un joc non-tech pentru copiii dvs. de jucat, aveți nevoie de ceva pentru a trece timpul sau doar vreți o activitate ieftină, verificați această listă creată de experții în educația timpurie de la Bright Horizons.

„Este un talent fericit să știi să te joci” - Ralph Waldo Emerson

Ca părinți, cu toții am auzit această problemă, "Nu am nimic de făcut. Mă plictisesc!" În zilele noastre, tehnologia este adesea soluția noastră implicită pentru plictiseală, dar nu a fost întotdeauna așa. În trecut, copiii erau în general așteptați să se distreze singuri; joaca era răspunsul lor.

Joaca creativă este o activitate umană universală, datând de mii de ani. Copiii din Egiptul antic, Roma și Grecia au jucat multe dintre aceleași jocuri pe care copiii le joacă și astăzi. Joaca poate părea trivială, dar prin ea, copiii învață abilități și înfruntă temeri, contribuind la dezvoltarea copilăriei. Joaca, atât pentru adulți, cât și pentru copii, le oferă participanților săi o pauză temporară de la viața de zi cu zi. O mentalitate jucaușă poate fi un antidot pentru stresul din ziua de azi.

Jocul Celebrității


Un copil își imaginează un personaj faimos dintr-o carte sau film. Ceilalți jucători trebuie să pună întrebări despre personaj, precum "Unde locuiește acest personaj?" sau "Ce îi place să facă acest personaj?" până când jucătorii pot ghici identitatea celebrității.

Animal, Vegetal, Mineral


Jocul începe cu cineva care își imaginează un animal, o legumă sau un mineral. Ceilalți jucători trebuie să pună întrebări la care se poate răspunde doar cu da sau nu. Dacă nimeni nu a ghicit corect după 20 de întrebări, se mai joacă o rundă de ghiciri. Apoi, următoarea persoană reia jocul cu un animal, legumă sau mineral nou.

Jocul Telefonului


În acest joc clasic, un jucător își imaginează un cuvânt sau o frază și o șoptește altui jucător, care o șoptește la rândul său altcuiva. Jocul continuă până când cuvântul a fost împărtășit cu toată lumea. Ultima persoană spune cuvântul, care este de obicei foarte diferit de cel original.

Casa Bunicilor


O persoană începe spunând fraza "Merg la Casa Bunicilor și iau un..." și termină fraza cu un obiect care începe cu litera A. Următoarea persoană repetă fraza și termină cu un obiect care începe cu litera B. Modelul continuă cu restul alfabetului.

Jocul Alfabetului


Întâi, cineva decide asupra unui subiect, cum ar fi "mâncare". Apoi, membrii grupului recită pe rând alimente în ordine alfabetică - avocado, balon, ciocolată, etc.

Jocul Imaginativ Clasic


Copiii au folosit întotdeauna jocul de imaginație pentru a înțelege lumea lor, dar pe măsură ce tehnologia devine mai avansată, jocul de imaginație pare să fie o formă mai puțin populară de divertisment. Aduceți-l înapoi acordând atenție intereselor copiilor.

Teatrul de Păpuși


Copiii mici adoră să pună în scenă piese de teatru cu păpuși care prezintă povești simple, cum ar fi "Cei trei iezi cățărându-se" sau "Cei trei purceluși." Copiii mai mari pot planifica și dezvolta propriile piese de teatru.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel