Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii / Photo by Oleksandr Pidvalnyi
Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii / Photo by Oleksandr Pidvalnyi

Sărbătoarea Pogorârea Duhului Sfânt este însoțită de o varietate de tradiții și obiceiuri pe care credincioșii ortodocși le respectă cu sfințenie.

La 50 de zile după sărbătoarea Sfintelor Paști, creștinii ortodocși sărbătoresc anual Rusaliile. În acest an, această sărbătoare cade pe 4 și 5 iunie, coincizând cu Pogorârea Sfântului Duh.

Rusaliile, cunoscute și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh, sunt o sărbătoare creștină importantă, celebrată întotdeauna într-o duminică, la 50 de zile după Paști.

În anul 2023, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile în zilele de 4 și 5 iunie.

Cuvântul "Rusalii" derivă din latină, "rosalia", care semnifică sărbătoarea trandafirilor. Totodată, termenul se referă și la fetele împăratului Rusalim, despre care se spune că posedau puteri magice și puteau seduce oamenii.

De asemenea, se spunea că acestea îi pedepseau pe cei care nu credeau în puterile lor.

Există o credință că Rusaliile reprezintă spiritul morților, care, după ce sufletele lor au părăsit mormintele la Joimari și au petrecut Paștele alături de cei vii, refuză să se întoarcă în locurile lor.

În legătură cu Rusaliile, există mai multe tradiții răspândite. Este considerat nepotrivit să te afli în câmp, deoarece se spune că ielele te pot captura și pedepsi. De asemenea, se evită intrarea în livezi și vizitarea zonelor pustii și întunecate, deoarece se crede că acolo te poți întâlni cu spirite rele. Nu se desfășoară activități de muncă în această perioadă, deoarece cei care lucrează vor fi pedepsiți de Iele, deoarece nu onorează și nu respectă ziua așa cum ar trebui.

De asemenea, în zilele de Rusali, se evită culegerea de plante medicinale.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel