Poate fi simplu să identifici caracteristici fizice pe care le-ai moștenit de la tatăl sau mama ta, dar știai că chiar și starea ta generală de spirit poate fi influențată de unul dintre părinți? Află de la cine și descoperă alte trăsături pe care le-ai moștenit de la cei care ți-au dat viață!
Trăsăturile fizice, valorile, credințele, obiceiurile și chiar anumite aspecte ale personalității pot fi modelate atât de moștenirea genetică, cât și de mediul în care ai crescut, sub influența părinților.
Inclusiv starea generală de spirit este o caracteristică pe care o poți prelua de la mama ta. Potrivit unui studiu, publicat în „The Journal of Neuroscience‟ și citat de „Reader's Digest‟, sunt mai multe șanse ca sistemul corticolimbic din creier, care joacă un rol important în reglarea dispoziției, să fie transmis de la mame la fiice decât de la mame la fii sau de la tați la copii, indiferent de sexul acestora. Acest lucru înseamnă că femeile moștenesc (cel puțin parțial) starea de spirit de la mame!
Și capacitatea de a pierde în greutate este o trăsătură moștenită de la mamă, spune un studiu, publicat în „Nature Communications‟, însă rapiditatea cu care acumulezi grăsimea viscerală este parțial transmisă de către tată, spun cercetătorii.
Capacitatea de concentrare
Abilitatea unei persoane de a se concentra asupra unei sarcini pentru o perioadă prelungită de timp, fără să fie distrasă de factori externi sau de gânduri, este o trăsătură moștenită de la mamă. Mai exact, daca mama are un nivel scăzut de serotonină (substanța responsabilă de starea de spirit) în organism, copilul are mai multe șanse să dezvolte, mai târziu în viață, o tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție, anunță un studiu.
Pubertatea precoce
De obicei, în cazul fetelor, pubertatea începe între 8 și 13 ani, iar, în cazul băieților, între 9 și 14 ani, dar dacă începe mai devreme cauza este o genă moștenită de la tată. Mai exact, cercetătorii au identificat o mutație genetică care duce la pubertate prematură și la manifestările sale.
Fertilitatea
Stilul de viață și starea generală de sănătate nu sunt singurii factori care influențează fertilitatea. Rezultatele unui studiu au arătat că fertilitatea unei femei poate fi determinată de o genă pe care a moștenit-o de la tată.