Turcii își deschid uzină în România: Vor folosi deșeuri locale. La 2 ani de la deschiderea producției, anticipează venituri de 324 de milioane de euro

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Economie
pexels
pexels

O companie turcă investește în România. 

Compania turcă de investiții Ussuri Capital plănuiește să construiască o nouă fabrică de oțel laminat plat cu emisii scăzute de carbon în România, transmite S&P Global, conform gmk.center

În martie, compania a finalizat un studiu preliminar de fezabilitate și în prezent efectuează verificarea asupra terenurilor care ar putea fi utilizate pentru unitatea de producție.

Proiectul este implementat de la zero și presupune instalarea unui cuptor cu arc electric. EAF va avea o capacitate de 1,2 milioane de tone de oțel pe an și o linie de turnare continuă a benzilor cu o capacitate de 1,2 milioane de tone de bobine laminate la cald pe an. Deșeurile locale vor fi folosite în procesul de producție. Fabrica este de așteptat să fie lansată în 2027-2030.

Cheltuielile de capital pentru prima etapă (instalarea liniilor de decapare, galvanizare la cald și vopsire în culori, etc) sunt estimate la 160 de milioane de euro, iar pentru a doua etapă (construcția unui EAF și a unui modul de turnare continuă) la 700-800 milioane de euro. 

Noua fabrică din România este de așteptat să producă 400.000 tpa de bobine decapate, 250.000 tpa de bobine laminate la rece și 250.000 tpa de bobine galvanizate la cald. Procesarea va începe până în 2027.

Conform previziunilor Ussuri Capital, în doi ani de la punerea în funcțiune a Fazei 1, veniturile companiei vor ajunge la 324 de milioane de euro.

Între timp, în Franța, producătorul de oțel Industeel, o subsidiară a ArcelorMittal Downstream Solutions, a început construcția unei mașini verticale de turnare continuă (CCM) la fabrica sa din Le Creusot, Franța. Investițiile în proiect se ridică la 52 de milioane de euro. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel