Tutankhamon "readus la viață": Oamenii de știință reconstruiesc chipul regelui după 3.300 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Tutankhamon "readus la viață": Oamenii de știință reconstruiesc chipul regelui după 3.300 de ani
Tutankhamon "readus la viață": Oamenii de știință reconstruiesc chipul regelui după 3.300 de ani

Asemănarea lui Tutankhamon a fost recreată folosind măsurători ale craniului și imagini anterioare ale scheletului său de către oamenii de știință care au descoperit că faraonul egiptean arăta mai degrabă ca un "tânăr student" decât ca un lider

Academicieni din Brazilia, Australia și Italia au reușit să construiască un faraon tânăr, studiul aducând o "față delicată" a omului care a trăit o viață "plină de responsabilități".

Academicienii care au lucrat la reprezentarea digitală au avut parte de o perioadă deosebit de dificilă, deoarece tot ce aveau la dispoziție erau fragmente de informații publicate anterior.

Tot ceea ce au avut ca viziune pentru a-l readuce la viață pe Tutankhamon a fost o listă de măsurători și imagini ale craniului, deși munca lor nu a permis accesul la craniul în sine.

Expertul brazilian în grafică Cicero Moraes a declarat:

"A fost o muncă de detectiv, în care urme de informații au fost concatenate pentru a ne oferi un model tridimensional al craniului. Cu ajutorul datelor privind proporțiile și a unor măsurători cefalometrice importante, a fost posibil să luăm craniul digital al unui donator virtual și să îl ajustăm astfel încât să devină craniul lui Tutankhamon. Privind la el, vedem mai degrabă un tânăr student decât un politician plin de responsabilități, ceea ce face ca figura istorică să fie și mai interesantă."

Munca lor s-a încheiat de atunci, iar dl Moraes consideră că el și echipa au făcut o treabă solidă în a readuce faraonul la viață.

El a adăugat: "Având în vedere studiile pe care le-am dezvoltat cu date de la persoane vii, comparând proiecțiile cu măsurătorile reale, suntem încrezători că există o bună compatibilitate cu fața reală în structura generală."

Aceasta nu este prima încercare de a aduce în atenția publicului chipul lui Tutankhamon, după cum a remarcat Michael Habicht, egiptolog la Universitatea Flinders din Australia și co-autor al acestui ultim studiu.

Dl Habicht a spus: "Reconstrucția noastră este uimitor de apropiată de cea făcută de o echipă franceză în urmă cu câțiva ani. De asemenea, ea corespunde cu reprezentările antice ale lui Tutankhamon, în special cu capul pe floarea de lotus din comoara sa funerară".

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel