Ultimele cuvinte șocante ale regilor și reginelor înainte de a păși în eternitate

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ultimele cuvinte șocante ale regilor și reginelor înainte de a păși în eternitate
Ultimele cuvinte șocante ale regilor și reginelor înainte de a păși în eternitate

Indiferent de epoca în care au existat, monarhii au fost obișnuiți să se situeze deasupra celorlalți. Cu toate acestea, această superioritate a fost valabilă doar pe parcursul vieții lor, fără a se aplica și în fața inevitabilului sfârșit. Cum au fost luați prin surprindere regii și reginele de momentul final al vieții lor?

Maria, Regina Scoției

Maria, suverana scoțienilor, și Elisabeta I, monarhul britanic, au fost antagoniste, chiar dacă împărțeau un grad de rudenie. După ani de intrigă politică, Maria a căutat refugiu în Anglia, dar a fost capturată și închisă într-un loc izolat de către Elisabeta. Regina britanică a ezitat să dispună execuția verișoarei sale, dar circumstanțele au evoluat într-un mod neașteptat când Maria a complotat să preia tronul lui Elisabeta. În final, Regina Scoției a fost condamnată la decapitare, punând capăt rivalității lor.

În ultimele clipe ale vieții sale, pe 8 februarie 1587, Maria a arătat un curaj de neclintit. În ciuda lacrimilor vărsați de slujitorii săi, ea i-a liniștit și le-a promis că va găsi fericirea în continuare. Îmbrăcată într-un roșu strălucitor, alegându-și să pună în evidență drama momentului, a așezat capul pe eșafod și a rostit cuvintele: "In manus, Domine, tuas commendo animam meam", traducere ca "În mâinile Tale, Doamne, îmi încredințez spiritul meu!". Prima lovitură nu a fost fatală, iar cea de-a doua a dus la decapitarea sa, așa cum fusese hotărât.

Regele Louis al XIV-lea

Regele francez Louis al XIV-lea, cunoscut și sub numele de Regele Soare, a fost responsabil de edificarea magnificului Palat de la Versailles, chiar dacă a urcat pe tron la doar patru ani și puțini credeau în reușita sa. Ultimele etape ale vieții lui Louis au fost umbrite de tristețe, dat fiind că numeroși membri ai familiei sale decedau prematur, în timp ce țara sa era angajată într-un război aparent fără sfârșit, fără victorie în favoarea Franței.

În aceste împrejurări dramatice, regele francez, aflat pe patul de moarte în 1715, la vârsta de 76 de ani, a demonstrat în fața tuturor că își cunoaște clar scopul în viață și menirea. Cu cuvintele: „Je m'en vais, mais l'État demeurera toujours” (adică „Plec, dar Statul va rămâne întotdeauna”), a transmis un mesaj profund. Aceste cuvinte ilustrează perfect faptul că el recunoștea statul ca fiind esența monarhiei. Cu toate acestea, această conștientizare a venit prea târziu.

Elisabeta, Împărăteasa Austriei

Sisi, cunoscută ulterior ca Regina Ungariei, părea să aibă perspectiva unei vieți perfecte. Ea emana o frumusețe uimitoare și provenea dintr-o familie înstărită. În momentul în care Împăratul Franz Joseph a pus ochii pe ea pentru prima dată, nimeni altcineva nu mai conta. Astfel, în 1854, Elisabeta a devenit împărăteasă în cadrul unei dintre cele mai influente puteri europene.

Regretabil, în scurt timp după nuntă, toate visele s-au năruit. Relația cu soacra ei era tensionată, aristocrații o priveau cu ostilitate, iar fiul său unic, Prințul Moștenitor al Coroanei, Rudolf, a găsit o sfârșit tragic în 1889, atunci când a decis să-și ia viața împreună cu iubitul său. Încetarea vieții sale a fost la fel de brutală.

În anul 1898, împărăteasa se afla în Elveția sub un nume fals, însă un anarhist italian pe nume Luigi Luccheni a descoperit identitatea ei și a hotărât să pună capăt existenței sale. În timp ce așteptau îmbarcarea pe o navă, el s-a apropiat de ea și a înfipt cuțitul în pieptul ei. Martorii au crezut inițial că femeia s-a prăbușit din cauza unei leșinări, iar când au văzut sângele pe hainele ei, Sisi, la rândul ei confuză, a întrebat: „Ce s-a întâmplat?”. Viața ei s-a stins câteva ore mai târziu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel