Un star de pe YouTube şi grupul Amazon, daţi în judecată pentru "tratamente abuzive" în timpul filmărilor la un reality-show

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un star de pe YouTube şi grupul Amazon, daţi în judecată pentru "tratamente abuzive" în timpul filmărilor la un reality-show/Facebook
Un star de pe YouTube şi grupul Amazon, daţi în judecată pentru "tratamente abuzive" în timpul filmărilor la un reality-show/Facebook

Compania de producţie a lui MrBeast, cel mai popular star din lume de pe platforma YouTube, este vizată, alături de grupul Amazon, de o plângere din partea participanţilor la reality show-ul său "Beast Games", care susţin că au fost exploataţi în timpul filmărilor, informează AFP.

Reality-show-ul, care nu a fost încă lansat şi ale cărui episoade urmează să fie difuzate pe platforma de streaming Prime Video, se inspiră din videoclipurile de pe YouTube care l-au făcut celebru pe MrBeast, în care acesta oferă bani unor necunoscuţi cu condiţia ca ei să accepte provocări îndrăzneţe sau extreme.

Emisiunea a reunit 1.000 de concurenţi care s-au confruntat pentru a obţine un premiu de 5 milioane de dolari.

Cinci dintre ei au depus luni o plângere la un tribunal din Los Angeles, denunţând "tratamente abuzive": potrivit acestora, concurenţii nu erau plătiţi corespunzător, nu beneficiau întotdeauna de pauze de masă şi evoluau într-un mediu de lucru toxic, în care hărţuirea sexuală era tolerată.

Compania lui MrBeast şi Amazon au "exploatat fără scrupule munca" participanţilor, se arată în plângere, care aminteşte că bugetul emisiunii a fost de "100 de milioane de dolari".

Valoarea emisiunii "derivă direct din munca fizică şi emoţională a participanţilor, care concurează în condiţii dificile", au insistat reclamanţii în documentul judiciar.

Această "acţiune colectivă" vizează despăgubirea tuturor participanţilor prin plata unui salariu real.

Acest tip de acţiune colectivă duce arareori la un proces în Statele Unite şi se soluţionează de obicei pe cale amiabilă, prin acorduri financiare.

MrBeast, pe numele său real Jimmy Donaldson, şi Amazon nu au răspuns deocamdată solicitărilor transmise de AFP pentru a face declaraţii pe această temă.

Influencerul american are peste 300 de milioane de abonaţi pe canalul său de YouTube. În 2023, revista Time l-a desemnat drept una dintre cele mai influente persoane din lume.

În acelaşi an, revista Forbes i-a estimat averea la aproximativ o jumătate de miliard de dolari. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel