Usher primește Premiul pentru Întreaga Carieră la BET Awards 2024

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Usher a fost distins cu prestigiosul Premiu pentru Întreaga Carieră la BET Awards 2024, desfășurate duminică, 30 iunie. După acceptarea premiului, câștigătorul a opt Grammy a ținut un discurs de aproape 15 minute, care a fost intens cenzurat.

Rețeaua BET a prezentat scuze cântărețului, susținând că o „defecțiune audio” a dus la „mutarea neintenționată” a unor părți din discursul său, potrivit The Hollywood Reporter. Cu toate acestea, un videoclip capturat de un spectator și încărcat ulterior pe TikTok arată că anumite momente din discursul lui Usher au fost cenzurate din cauza folosirii unui limbaj obscen, scrie The Independent.

„Ajungerea aici nu a fost deloc ușoară, dar a meritat,” a început Usher. „Am multe persoane cărora vreau să le mulțumesc, dar înainte de a începe – apropo, ar trebui să vă avertizez că îmi place să vorbesc și am talentul cuvintelor. Ce vreau să spun este că nu am scris nimic pentru că am vrut ca acest moment să fie exact cum este: prezent. În acest moment, simt recunoștință pentru fiecare persoană care a avut ceva de-a face cu acest moment în seara asta, precum și pentru cariera de peste 30 de ani pe care o sărbătoresc.”

Recunoscând membrii echipei sale care stăteau în spatele lui, Usher a spus: „Se spune că succesul are un milion de părinți. Ei bine, încep cu acești băieți de aici. Aceasta este echipa, aceștia sunt oamenii care m-au motivat, care mi-au vorbit, care au fost solizi indiferent de cât de nașpa ar fi fost.”

„Îmi pare rău că înjur, dar așa simt cu adevărat,” a spus el. „Pentru că la un moment dat a fost foarte greu, și unii oameni nu mai erau alături de mine. Înțeleg, uneori trebuie să treci prin niște mizerii pentru a ajunge undeva.”

Continuând să vorbească despre succesul său, Usher a spus mulțimii că indiferent de situație, „trebuie să-ți exprimi obiectivele în mod deschis.”

„Pot spune cu mândrie că sunt un bastard al lui Usher,” a spus el, referindu-se la tatăl său, Usher Raymond III, care l-a părăsit pe el și pe mama sa când era un bebeluș. „Dar am făcut ceva din asta și am reușit datorită mamei mele, care a fost atât mamă cât și tată în același timp. Aceasta este puterea unei femei de culoare în America.”

Usher a adus un omagiu cântărețului Harry Belafonte, producătorului muzical Quincy Jones și executivului muzical Clarence Avant, pe care i-a considerat mentori de-a lungul carierei sale. 

De asemenea, a vorbit despre puterea iertării, iertând public pe cei care au avut ceva negativ de spus despre el, spunând că asta l-a motivat să devină cine este. 

Adresându-se direct fiilor săi prezenți în public, Usher a spus: „Este 100% despre voi și despre a vă asigura că înțelegeți că visele voastre pot deveni realitate dacă sunteți cu adevărat dedicați și pasionați de ceea ce faceți. Acesta ar putea fi momentul vostru.”

Încheind cu un verset biblic, Usher a spus: „Cine nu are păcat să arunce primul piatra. Trebuie să fim dispuși să iertăm, să fim deschiși. Vă spun, stați în fața unui om care a trebuit să ierte un om care nu a fost niciodată prezent. Și uitați ce am reușit să fac din asta. Dar asta este realitatea, și asta ne face umani. Asta ne face bărbați și femei. Vă mulțumesc tuturor.”

Discursul lui Usher a fost unul plin de emoție și recunoștință, punând accent pe puterea de a depăși dificultățile și pe importanța iertării.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel