Vedetele House of the Dragon discută despre așteptările pentru sezonul doi

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Înaintea celui de-al doilea sezon al seriei House of the Dragon, un prequel al Game of Thrones, vedetele acesteia au vorbit cu BBC despre ceea ce ne putem aștepta. 

Bazat pe romanul epic de fantezie A Song of Ice and Fire al lui George RR Martin, House of the Dragon aduce în prim-plan talente britanice precum Matt Smith, Emma D'Arcy și Olivia Cooke, scrie BBC.

Al doilea sezon al prequel-ului HBO începe la doar câteva zile după evenimentele finale ale primului sezon. 

Deși promite mai multe bătălii monumentale și întâlniri aprinse cu dragoni, noua serie prezintă o serie de situații provocatoare, personajele confruntându-se cu durere și răzbunare în urma evenimentelor anterioare.

Sezonul doi aduce Westeros la un pas de un război civil sângeros, în timp ce Consiliile Verde și Negru luptă pentru Regele Aegon și respectiv Regina Rhaenyra.

Evenimentele finale dramatice ale primului sezon au determinat numeroase schimbări în motivele personajelor în această nouă parte. 

Emma D'Arcy, care joacă rolul Prințesei Rhaenyra Targaryen, a spus pentru BBC News că interpretarea atât a unei mame îndurerate, cât și a unui conducător puternic a prezentat multe obstacole, dar că au apreciat oportunitatea.

„Nu ai de ales”, a spus D'Arcy. „Trebuie să ai mare rezistență. Este un maraton. Intri în platou cu culoare în obraji și iubire și bucurie în inimă. Dar iubesc natura epică a filmării șase zile pe săptămână, timp de 15 ore pe zi, pe parcursul a șase luni.”

Olivia Cooke, care interpretează rolul Reginei Alicent Hightower, a descris sezonul ca fiind „foarte provocator”.

„Este vorba despre a accepta durerea și trauma și cum joci și menții asta pe durata unei filmări de șapte luni, interpretând toate complexitățile în cadrul acestora?”, a spus ea.

„Alicent avea toată această putere și acum, devenind regina văduvă. Ea încearcă să-și dea seama în acest context de vinovăție și rușine - cine este ea dacă nu poate conduce din umbră?”

În House of the Dragon, lupta centrală a francizei pentru putere duce personajele să facă lucruri abominabile pentru a revendica tronul – ceva adorat de fanii loiali.

Întrebat dacă consideră că personajele lor sunt oameni teribili sau oameni buni care au parte de lucruri groaznice, D'Arcy a spus: „Cred că sunt doar oameni care încearcă să se mențină într-un sistem destul de teribil. Acest sistem poate determina aceste personaje să facă lucruri destul de îngrozitoare. 

„Ceea ce ador la Game of Thrones este că ai o constelație de personaje atât de complexă, incitantă și variată, și ești determinat să dorești să vezi acele ciocniri.”

Două personaje pe care fanii abia așteaptă să le vadă pe ecrane sunt mercurialul Daemon Targaryen, interpretat de Matt Smith, și răufăcătorul Aemond Targaryen, interpretat de Ewan Mitchell.

Vorbind pe covorul roșu umed la premiera britanică pentru sezonul doi, Smith a spus: „Ne întoarcem în lumea fracturată a Targaryenilor și există multă durere în aer, iar asta face ca oamenii să se comporte ciudat, să fie vulnerabili, să înnebunească.”

Daemon, interpretat de Smith, va face față unei lupte pentru putere în timp ce are grijă de familia sa acum distrusă.

„El se îndreaptă către un loc mitic de disconfort. Îl așteaptă o călătorie destul de sălbatică în acest an”, a spus Smith.

Întrebat cum se simte să interpreteze un personaj atât de malefic, Mitchell a spus că este „groaznic”, explicând: „Nu-mi place să joc roluri negative. Ca personaj, Aemond posedă această fațadă, un scut de armură pe care l-a fabricat de-a lungul anilor pentru a-și ascunde nesiguranțele.”

Dar a adăugat: „Ca actor, este atât de plăcut să joci un personaj precum Aemond și să te scufunzi cu adevărat în complexitățile sale multiple.”

House of the Dragon a fost una dintre puținele producții americane care au continuat să filmeze în timpul grevelor scriitorilor și actorilor de la Hollywood de anul trecut.

Timp de aproape trei luni în 2023, scriitorii și actorii din industrie au întrerupt activitatea într-o dispută legată de plata echitabilă și utilizarea inteligenței artificiale în industrie.

Dar distribuția House of the Dragon nu a participat deoarece show-ul a fost filmat în principal în Marea Britanie sub contracte supravegheate de sindicatul britanic Equity, mai degrabă decât de omologul său american aflat în grevă, Screen Actors Guild (SAG).

Scenaristul show-ului, Ryan Condal, a spus pentru BBC că a fost o „perioadă tensionată”, dar un „mare privilegiu” să păstreze echipa și distribuția angajate.

„A existat multă tensiune în ceea ce privește forța de muncă,” a spus el. „Am fost norocoși că toate scenariile noastre erau gata și eram deja în producție când a început greva scenariștilor. 

„Ceea ce m-a bucurat a fost să mențin echipa noastră de 2.500 de persoane angajată. A fost o perioadă foarte tensionată și mulți oameni au trecut prin momente foarte grele, așa că faptul că echipa noastră a putut continua să lucreze a fost un adevărat privilegiu.”

Olivia Cooke a spus că perioada grevelor a fost „ciudată”.

„A părut ciudat. A părut straniu,” a spus ea.

„O parte dintre noi suntem membri ai SAG, dar eram sub un sindicat diferit. A trebuit cumva să continuăm să lucrăm, altfel am fi fost dați în judecată. 

„Nu ne-a plăcut, dar eram, de asemenea, conștienți că am fost foarte norocoși să continuăm filmările pentru că mulți din echipă se bazau cu adevărat pe acest job. A fost foarte complex și ciudat.”

Primele recenzii ale sezonului doi au fost până acum foarte bune.

Empire a acordat sezonului patru stele, spunând că seria „rămâne o dramă umană ascuțită, acidă; un studiu inteligent, oportun și bine interpretat despre modul în care puterea și înțelepciunea sunt adesea mutual exclusive.”

The Telegraph i-a acordat, de asemenea, patru stele, scriind: „House of the Dragon are tot ce ai putea cere pentru o distracție răsunătoare.”

Site-ul de recenzii de filme Roger Ebert a numit cel mai recent sezon „captivant”, dar a adăugat că scrierea complicată a dus la un început lent „în bine și, uneori, în rău.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel