Virușii giganți din Antarctica ar putea ajuta la încetinirea topirii gheții

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Pixabay
Fotografie de la Pixabay

Experții, inițial nedumeriți de virușii misterioși, cred acum că aceștia ar putea avea potențialul de a salva omenirea pe termen lung, în loc să provoace distrugerea.

Virușii gigantici misterioși descoperiți recent în gheața din Antarctica nu reprezintă o amenințare mortală pentru omenire - dimpotrivă, ar putea avea potențialul de a ne salva.

Potrivit Daily Star, pe măsură ce gheața și zăpada se topesc, savanții au observat algele latente în gheață și au făcut o descoperire neașteptată. Experții de la Departamentul de Științe ale Mediului al Universității Aarhus au identificat un "virus gigant".

Ce face ca acest virus să fie considerat "gigant", spre deosebire de unul de dimensiuni normale? Potrivit Laurei Perini, acesta are o secvență genomică mult mai mare decât un virus obișnuit. Acest virus a fost descoperit în Groenlanda.

La momentul respectiv, experții nu erau siguri ce să facă cu el - sau ce risc prezenta pentru oameni, dar acum se pare că se gândesc să îl folosească pentru a salva oamenii și planeta.

Potrivit Laurei Perini, cercetătoare la Universitatea Aarhus din Danemarca, „Acestea infectează microalgele. Dacă ucid algele, atunci reduc viteza cu care se topește gheața. Este plăcut să găsim cazuri în care virușii giganți ar putea fi utili.”

Frederik Schulz, microbiolog la Lawrence Berkeley National Laboratory, a adăugat: „Avem câteva exemple care sunt destul de bine studiate. Virușii giganți joacă un rol important în eliminarea algelor. Din punct de vedere climatic, avem nevoie de sprijinul unor experimente scalabile la scară largă.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel