Volodimir Zelenski: Atacurile lansate de Rusia din regiunea Kursk meritau un răspuns corespunzător

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că atacurile lansate de Rusia din regiunea Kursk meritau un răspuns corespunzător.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia a lansat aproape 2.000 de atacuri transfrontaliere din regiunea Kursk, din vestul ţării, asupra regiunii ucrainene Sumî în timpul verii, iar asta merita un răspuns "corespunzător" din partea Ucrainei, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Artilerie, mortiere, drone. Înregistrăm, de asemenea, lovituri cu rachete, şi fiecare astfel de lovitură merită un răspuns corespunzător", a declarat liderul ucrainean în discursul său nocturn adresat naţiunii, pe fondul unei incursiuni transfrontaliere ucrainene în regiunea Kursk.

Precizăm că Rusia a ameninţat cu represalii după recentele lovituri ucrainene, în special un atac în noaptea de sâmbătă spre duminică, soldat cu 13 răniţi în oraşul rusesc Kursk, centrul administrativ al regiunii ruse cu acelaşi nume, care de şase zile face obiectul unei incursiuni a trupelor Kievului.

Armata ucraineană a anunţat că forţele ruse îşi continuă ofensiva în estul Ucrainei

Între timp, armata ucraineană a anunţat duminică faptul că forţele ruse îşi continuă ofensiva în estul Ucrainei, informează DPA. Astfel, Statul Major ucrainean a precizat că luptele se concentrează în jurul oraşului Pokrovsk din regiunea Doneţk, unde forţele ucrainene au respins 26 de încercări ale unităţilor ruseşti de a străpunge apărarea începând de duminică dimineaţă.

Totuși, acest raport militar a furnizat puţine informaţii despre ofensiva ucraineană din Kursk. În schimb, armata a afirmat că artileria cu rază lungă de acţiune şi avioanele de luptă ale Rusiei vizează zona din jurul oraşului ucrainean Sumî, care este o rută crucială de aprovizionare pentru unităţile din Kursk.

Kievul a transmis totodată că mai la est, în Doneţk, trupele ruse au încercat, de asemenea, să avanseze spre aşezarea Niu-York, lângă oraşul Toreţk. Raportul militar mai precizează că avansul a fost împins, în timp ce Toreţk a fost ţinta atacurilor aeriene ruseşti.

Reamintim că la 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare a războiului ruso-ucrainean început în 2014. Invazia, cel mai mare conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial, a provocat sute de mii de victime militare și zeci de mii de victime civile ucrainene. Dintr-o populație de 41 de milioane de locuitori, aproximativ 8 milioane de ucraineni au fost strămutați intern și peste 8,2 milioane au părăsit țara până în aprilie 2023, creând cea mai mare criză a refugiaților din Europa de la al Doilea Război Mondial. Deși s-a discutat de mai multe ori despre posibile negocieri pentru încheierea acestui conflict deocamdată nu a fost găsită o soluție care să fie acceptată atât de Ucraina, cât și de Rusia, așa că unii experți afirmă că războiul ar putea să mai dureze mult timp de acum încolo.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel