Wicked și Gladiator 2 se lansează în aceeași zi. Pot fi aceste lansări următorul Barbenheimer

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Adaptarea la film a musicalului de succes de pe Broadway, "Wicked", produsă de Universal, va fi lansată cu cinci zile mai devreme decât era planificat inițial.

Filmul, în care Ariana Grande interpretează rolul Glinda cea Bună, urma să concureze cu "Moana 2" pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței. Acum, premiera va avea loc vineri, 22 noiembrie.

Cu sequel-ul Disney la "Moana" și "Wicked" atrăgând probabil același public, filmul va concura acum cu epopeea "Gladiator II", regizată de Ridley Scott și avându-l în rol principal pe Paul Mescal.

Această confruntare atrage deja comparații cu evenimentul "Barbenheimer" de anul trecut, când filmele "Barbie" de Greta Gerwig și "Oppenheimer" de Christopher Nolan au fost lansate în aceeași zi. La fel ca "Wicked" și "Gladiator II", cele două filme erau destinate în mare parte publicului de sexe opuse; totuși, mulți spectatori s-au angajat să vadă ambele filme unul după altul, ca parte a unui dublu program auto-curatoriat.

Rezultatul a fost un fenomen global care a revigorat cinematografele din întreaga lume.

"Barbie" a devenit cel mai mare film al anului, cu încasări de 1,45 miliarde de dolari, în timp ce "Oppenheimer" a câștigat 953,7 milioane de dolari, devenind cel mai profitabil film biografic din toate timpurile, depășind "Bohemian Rhapsody".

Povestea din "Wicked" va fi împărțită în două părți, cu sequel-ul "Wicked: Partea a Doua" programat pentru lansare în noiembrie 2025.

Trailerul filmului a fost lansat în timpul Super Bowl-ului de anul trecut și a adunat rapid peste 230 de milioane de vizualizări online.

Cynthia Erivo interpretează anti-eroina cu piele verde, Elphaba, într-o reinterpretare alternativă a clasicului "Vrăjitorul din Oz".

Actorul britanic Jonathan Bailey joacă rolul iubitului vrăjitoarelor, Fiyero, Michelle Yeoh este Madam Morrible, Jeff Goldblum este Vrăjitorul, iar starul "Saturday Night Live", Bowen Yang, este Pfannee, un student la școala Glinda și Elphaba.

De asemenea, în distribuție se află și starul de pe Broadway, Ethan Slater, care interpretează studentul îndrăgostit Boq. Grande și Slater s-au cunoscut pe platoul de filmare și sunt într-o relație de vara trecută, după încheierea căsătoriilor lor.

Între timp, filmul foarte așteptat al lui Ridley Scott, continuarea clasicului din 2000 cu Russell Crowe, va spune povestea lui Lucius (Mescal), fiul Lucillei (interpretată de Connie Nielsen). Lucilla a fost iubita soldatului Maximus (interpretat de Crowe), care a murit la sfârșitul primului film.

Fred Hechinger ("The White Lotus") și Joseph Quinn ("Stranger Things") joacă rolurile co-împăraților Geta și Caracalla, respectiv, iar Denzel Washington interpretează un fost sclav în căutare de răzbunare.

Filmele "Wicked" și "Gladiator II" vor fi lansate în cinematografe pe 22 noiembrie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel