Vreți să atuncați zeama rămasă în borcanul de murături? Citiți mai departe pentru a vedea ce beneficii are pentru sănătate, dar și cum o poți folosi mai bine.
Zeama de la murături are o mulțime de beneficii ăentru sănătate și poate fi de folos în multe preparate. Iată câteva dintre ele:
Zeama de murături este una dintre cele mai rapide cure antimahmureală. Proprietățile de hidratare ale sucului de murături și refacerea electroliților vor ajuta la ameliorarea senzației de greață.
Zeama de murături reprezintă o sursă excelentă de probiotice care au rolul de a proteja flora intestinală. De asemenea, zeama de murături îmbunătățește tranzitul intestinal, previne balonarea și senzatia de preaplin după masă.
Răgușeala și durerile de gât pot fi combătute cu o cană de zeamă de murături diluată cu apă caldă, de 2-3 ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor. Cercetătorii suedezi au descoperit că bacteriile care se găsesc în zeama de murături ajută la prevenirea bolilor de plămâni. Probioticele din această zeamă sunt la fel de eficiente ca antisepticele, ducând la distrugerea bacteriilor periculoase care provoacă pneumonia. De asemenea, persoanelor cu astm bronșic li se recomandă zilnic zeama din varză murată.
Zeama de murături stimulează arderea grăsimilor.
Crampele abdominale din timpul perioadei dificile a lunii sunt ameliorate de consumul de zeamă de murături.
3-4 pahare cu acest leac stimulează digestia și ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Zeama de murături are și efect detoxifiant datorităță conținutului bogat de substanțe nutritive, revitalizând organismul, tonifiindu-l și luptând împotriva anemiei.
Reutilizați sucul de murături cumpărat din magazin sau făcut în casă pentru a face un nou lot de murături de casă. Aduceți la fierbere saramura de murături rămasă într-o oală cu un cățel de usturoi proaspăt și câteva condimente pentru murături înainte de a o turna peste un borcan curat cu felii de castraveți, ceapă, ardei. Apoi puneți la frigider și urmăriți cum se întâmplă magia! Tot felul de legume sunt ideale pentru murături.
Suc de murături ca alternativă la alți acizi puternici, cum ar fi oțetul sau sucul de citrice
Pregătiți un picnic prin marinarea brânzeturilor moi, cum ar fi mozzarella sau bile de brânză de capră, într-un borcan de mason. Adăugați puțină zeama de la murături, ulei de măsline, cimbru, fulgi de ardei roșu, usturoi feliat și câteva măsline.
Nu trebuie să saramurați doar legumele; și carnea și fructele de mare beneficiază de marinate acide. Acestea ajută la frăgezirea fibrelor musculare și le împachetează cu aromă. Puiul, friptura și cotletele de porc, toate vor funcționa.
Fierbeți la aburi legumele și peștele cu zeamă de murături în loc de apă
Umpleți o oală cu zeamă de murături diluat pentru a vă găti legumele sau peștele la aburi, potrivit yummly.com